СКИ и СПА – предложение за активен ден в Пампорово

СКИ и СПА – предложение за активен ден в Пампорово

СКИ

Ските са любим зимен спорт за мен и двете ми дъщери. Пампорово – любим ски курорт. Горещата вода – предпочитано средство за затопляне. Затова ги съчетахме в един ден и се получи чудесно Ски и СПА преживяване в Пампорово.
Пампорово Снежанка
Изчакахме да отмине новогодишната тълпа и в един от първите дни на 2020г хванахме в 8:30ч шатъла от хотел Орфей, където е ски училище Про Лайн. В 9:00ч бяхме на триседалковия лифт на Малина.
Бяхме се оборудвали предварително в училището от вечерта, за да не губим време сутринта. И така само двама човека на касата, без опашка на лифта и малко хора по писта 6 (зелена, за начинаещи) – чудно първо спускане.
За второто качване вече се беше натрупала опашка на Малина, която може значително да се намали, ако се предприемат някои малки стъпки за облекчаване на трафика. От Снежанка се спуснахме до междинния лифт „Двата моста“ под Студенец и оттам пак газ нагоре към върха.
Стойките писта
Трето спускане по Стойките – прекрасна писта – широка, панорамна, красиви гледки към Рила, Пирин и Стара планина, но с два опасни пада, с които трябва много да се внимава. Особено за не много стабилни скиори могат да са опасни. Съветите на ски инструкторите от ски училище Про Лайн са да ги преминавате с техниката на свличане на ските. Особено внимание изисква втория пад (последното стръмно преди края на пистата). Там задължително свличайте ските и полека лека се спускайте надолу от дясната страна на пистата. Не завивайте, не карайте на рало, просто свличайте странично и полека надолу и отдясно.
Падовете по Стойките са опасни, заради заледените участъци, по които каквото и да правиш, когато не си опитен скиор, падаш. Понякога не просто падаш, а се търкулваш по пистата.
Стойките Пампорово
Шестседалковият лифт на Стойките е най-доброто и модерно съоръжение за придвижване в курорта. Удобен, панорамен и с шлем отпред, който спира ветровете и вместо да замръзнеш, докато се изкачваш, ти се стопляш и си почиваш.
Лифт Стойките
С полудневна карта за 47 лв и първо качване в 9:00ч сутринта, включително снимане, няколко падания, 40 мин за чай, успяхме да се спуснем 4 пъти. Ако се кара по-стегнато и не се мотаете много по пистите като нас, спусканията може да се увеличат с поне още един път.

bunny-sample

Пампорово ски

Ски уроци с инструктор

На зелената писта под язовира се засякох с Васил Флоров – един от инструкторите на ПроЛайн и мой учител също, който обучаваше 5 деца в групичка. Минах покрай тях за секунди и само с един поглед веднага забеляза, че тялото ми е статично и че не натискам достатъчно на външния крак. На истинския професионалист, още като ви види как карате, му става ясно какви са уменията ви и къде грешите. Затова е изключително важно да започнете със ски учител. Както се учите да четете в първи клас с учител, така и за първи стъпки в ските ви трябва някой, който да ви води. Най-лошото е да се научите криво-ляво да карате, в повечето случаи – грешно. После да си наемете ски учител и да очаквате, че той за 2 часа ще ви изчисти грешките. Навикът е голяма работа – научите ли се грешно, после много трудно се преодолява.
Про Лайн ски училище

СПА

И така, след 4 часа по заснежените ски писти човек мисли само за едно – да се сгрее. Какво по-добро от едно разпускане в гореща вана?
Ние избрахме СПА центъра на хотел Перелик – ултра модерен и изключително добре затоплен. Всеки закупил ски карта ползва 15% намаление на СПА пакета – така цената от 40 лв става 34 лв за възрастен и от 18 лв става 15 лв за деца под 12г.
СПА Перелик
Центърът има удобна съблекалня с достатъчно шкафчета, тоалетна и душ. В цената на билета влизат хавлиена кърпа и чехли.
Плувният басейн е огромен и топъл. Има още голяма и гореща хидромасажна вана (джакузи), няколко вида сауни (инфрачервена, кедрова, билкова, класическа), няколко парни бани, тропически душове, ледена стая и релакс зона ви очакват, за да се размажете тотално.
СПА център
Сгряването ви е повече от гарантирано. Всичко е събрано на едно и в същото време е достатъчно просторно, за да е комфортно за всички.
Най-доброто време за посещение е в ранния следобед. Ние влязохме към 14:30ч и до 15:30 бяхме почти единствени. След което постепенно започна да се пълни и в 17:00ч вече във всяка сауна/баня/вана имаше поне по един човек. В басейна доста повече. До басейна е и барът с напитки, има достатъчно шезлонги, слънчево е, топло е, прекрасно е. Наистина си заслужава цената и преживяването. СПА центърът работи всеки ден до 21:00ч. Ски училище ПроЛайн се намира в хотел Орфей и работи всеки ден от 8:00ч до 17:00ч. За вас остава само да изберете ден и да го запълните със СКИ и СПА – преживяването си заслужава.
Басейн Пампорово

Сподели, ако статията ти е харесала. Или напиши коментар какво ти е било полезно да прочетеш.

Абонирай се и ще получаваш всяка нова статия директно по имейл.

Loading

Михаела Кирчева

Tour Manager at @natureadventuresbg, Event Planner, Freelance Copywriter and Blogger

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookLinkedInYouTube

Сподели

4 Replies to “СКИ и СПА – предложение за активен ден в Пампорово”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *