10 плюс 10 най-добри пожелания, сътворени в Родопите

10 плюс 10 най-добри пожелания, сътворени в Родопите

Пожеланията трябва да са персонално уникални – да са създадени за човека, към когото са отправени.  Да са съпроводени от специално подбрана и лично направена снимка. И разбира се, че всички сме заети и забързани в своето ежедневие, но ако за най-близките и любими хора не намерим пет минутки, в които да се замислим за неговите/нейните неща и не напишем нашето лично послание, тогава за кого?

„Истинското“ пожелание винаги си личи, когато е написано с азбуката, идваща от сърцето и душата, а не от сайт за картички и готови фрази. Затова не пренебрегвайте тези моменти, а им се отдайте и получателят на вашето послание ще ви възнагради.

Ето и някои от най-хубавите ми пожелания, изпратени до приятели, роднини и любими хора:

 1. Пожелавам ти така бурно да преминаваш през живота и с грохот да избутваш всички камъни по пътя си! Да оставяш пенлива диря след себе си и отдалеч да се носи твоят щастлив тътен (разбирай смях)!
  Наздраве! (за имен ден, снимка с буйна пенлива река).
 2. Изпращам ти подкова за късмет – подковата на язовир Кърджали – единствена в Източните Родопи. Подковата е щастие, тя е просперитет. Пожелавам ти да прогони всичко негативно от дома ти и да бъде приток на нова енергия, с която през годината да се обградиш само с хора, които ще те изведат напред и нагоре. Обичам те и вярвам в теб. Неизменно. Неизчерпаемо. Запомни – само напред и нагоре!!! (за рожден ден, снимка на завоя с подковата на язовир Кърджали).
 3. Ех, Ивановден е! Време е за семейно суетене около масата и за „Ти какво ще пиеш?“ Ивановден за мен е като топъл шал, оплетен от баба. Като чаша вино, споделена с близките ми. Или просто – усещане за обич и подкрепа. А вие, последователи на Йоан Кръстител, изчистете душите си от всички демонични мисли и дарете любимите си хора с вяра и сила в предстоящата година. Наздраве!!! (За Ивановден, снимка с планина, цвете и кръст).
 4. Ей, богоявленци, пазете добрия дух и правете земята по-добра, носете белия гълъб на рамото си и разпръсквайте светлина в България, че народът ни има нужда да прогледне и да повярва в себе си! Наздраве и лекинко с винцето (За Йордановден, снимка с хоро от Роженски събор).
 5. Пожелавам ти все така да сме – здрави и усмихнати, обичани и обичащи, празнуващи и пътуващи. Годината започнах с осезаемата ти липса – нека никога не се повтаря. Обичам те и съм щастлива, че си част от сърцето и живота ми. (за рожден ден, снимка – личен архив с рожденичката).
 6. За Новата година пожелавам на себе си и приятелите си да сме по-будни за предизвикателствата на съвременния свят и по-широко скроени за промените в обществото ни. Направете място за цветовете на доброто и почистете всички сажди от душите си. Отворете се за нови познанства и приключения. И най-после бъдете себе си – себе си като истинските „вие“, а не тези, които другите очакват от вас. И се обичайте! (за НГ, приключенска снимка).
 7. За много години, момичета! Пожелавам ви да изметете всичко ненужно от живота си, да превърнете плановете си в дела, а мечтанията си – в нови приключения! Обичам ви и съм щастлива, че сме заедно в тази наша малка красива и уютна вселена. (За НГ, към приятелки).
 8. Пожелавам ти сладкото ухание на успеха, тръпчивия вкус на познанието и бодлите на любовта. Бъди здрав! (за рожден ден, снимка с къпини на фона на язовир Кърджали).
 9. На любимите Стефчовци, Чефо и всички именици пожелавам пътя винаги да ви е огрян от светлина и белоснежни да са душите ви. Бъдете здрави! До нови приключения! (за Стефановден, снимка със снежна пъртина на фона на грейнало зимно слънце).
 10. В сърцето си всички споделяме еднакви ценности – извадете ги на повърхността, хора. Пожелавам си по-често да ни срещат добрите жестове и самите ние да бъдем техни инициатори. Обичайте се! (без повод, просто ей така, песен на Kendji Girac – „Les richesses du coeur“).

11. Помни, че важните неща са скрити в природата. И с тях прекрасен става днес света! Из „Маугли“. Открийте вашите важни неща. Весел празник! (за всеки празник).

12. Будя се… будна съм. Денят е буден – пръв ден, светъл ден. На всички българи за днешния буден празник пожелавам да не забравяме корените си и да почитаме тези, заради които днес имаме щастието да се наречем български народ с българска писменост и култура, с автентичен фолклор и многовековни традиции. (за Деня на будителите, „будна“ снимка).

13. С изглед към Родопите ти пожелавам да имаш очи за планината, смелост за предизвикателствата, стремеж за успех и усет за истински ценните неща в живота. Знай, че най-прекрасното тепърва ти предстои. Много те обичам. (за рождения ден на дъщеря ми).

14. Любими мои, приятели и колеги, за Новата година ви пожелавам да имате очи, за да откривате красотата на малките неща в живота, да имате смелостта да се изправите пред търсенията си, да изровите най-съкровените си мечти и да им позволите да се сбъднат! Мечтайте и дерзайте! Честита Нова година!

15. Публикувахме си бляскавите украси по масите, пожелахме си здраве, изгорихме свещите, изядохме пържолите, видяхме си лъскавите подаръци. НО … добро сторихме ли някому, зарадвахме ли старите хора, помогнахме ли на приятел в нужда, погрижихме ли се за животните, подкрепа за благотворителна кауза дадохме ли … Вярвам, че всички мои приятели са направили поне едно добро. Иначе блясъкът на коледните ни трапези няма да е истински. Ние няма да сме истински. Бъдете истински, приятели, съхранете себе си, бъдете хора! Наздраве! (на Рождество Христово).

16. Мили дами, бъдете покровителки на женското начало – закриляйте децата и омагьосвайте мъжете, разпръсквайте светлина и изобилствайте красота. Защото Ана е милост, артистичност, доброта. Защото името ви обича! (за имен ден, снимка с букетче полски цветя).

17. МАРИЯ е любовен звън, майчина ласка, нежна обич … Момичета, носещи това прекрасно име, бъдете любими жени и обичани майки, бъдете красиви и неустоими, бъдете това, което е името ви – Мария ... (за имен ден, снимка със слънчогледи).

18. Освен на храбростта и победата, Свети Георги е закрилник и на овчарите и стадата им и тъй като моите снимки са все селски или природни, избрах една с един такъв човечец от Ивайловградско. С нея поздравявам всички мои любими хора, носещи името Георги, Гергана и Гинка. Бъдете позитивни и усмихнати. И се обичайте! (за имен ден, снимка с овчар със стадо овце).

19. Момичета, пеперудата е символ на любовта, на свободата, на простора! Пожелавам ви всеки ден за вас да бъде полет – към най-съкровените ви желания и най-желаните ви мечти. (за 8 март, снимка с пеперуда).

20. Наскоро чух, че гласът на жената излъчвал съблазън. Момичета, говорете съблазнително, усмихвайте се съблазнително, бъдете най-съблазнителните и неустоимо красиви създания за своите половинки! Честит Осми март!

Сподели, ако статията ти е харесала. Или напиши коментар какво ти е било полезно да прочетеш.

Абонирай се и ще получаваш всяка нова статия директно по имейл.

Loading

Михаела Кирчева

Tour Manager at @natureadventuresbg, Event Planner, Freelance Copywriter and Blogger

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookLinkedInYouTube

Сподели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *