Има ли вятър – време е за уиндсърф!

Има ли вятър – време е за уиндсърф!

В първите пролетни дни, когато температурите се покачат до 15 градуса и задуха подходящият вятър, партньорът ми Васко товари оборудването за сърф и бегом към брега.

Уиндсърф на язовир Студен кладенец

Вятърът, на който се кара при село Гняздово, е юг-югозапад и изток-северозапад. Поривист е и затова е добре да имате по-голяма дъска и по-малко платно. За кратко вятърът се вдига от 6 на 12 метра и затруднението е голямо, ако си с голямо платно.

Уиндсърф на язовир Студен кладенец
Дай малко и на мен 🙂

Затова при карането в язовир поривистият вятър трябва да се вземе предвид и да се подготвим за него.

Зара и язовир Студен кладенец
Зара, Васко на сърфа и язовир Студен кладенец

В ранната пролет температурата на водата в язовир Студен кладенец е около 10 градуса. Васко облича 5 милиметров неопрен, боти и боне, които го предпазват от студа.

Уиндсърф на язовир Студен кладенец

В по-студено време е добре да имаме и спасителна жилетка, която да е компактна малка, за да не ни пречи и същевременно да ни предпазва от удар и да ни помага при плуване. Освен това топли.

Уиндсърф на язовир Студен кладенец

Васил Флоров е човек на вятъра и водата. Той живее за моментите, в които духа вятър или в които реката е подходяща за „пускане“. Откакто живеем на язовир Студен кладенец, е открил няколко подходящи места за сърф, разучил е ветровете и бреговете и не пропуска време, в което да кара.

Уинд сърф на Студен кладенец

Ако и вас ви привлича мисълта за практикуване на уиндсърф, елате на язовир Студен кладенец. Има място за спане, място за каране има. Ако сте начинаещ, инструкторът и оборудването са тук. Остава само да се решите. Свържете се с нас.

Видео за уиндсърф на язовир Студен кладенец, вижте тук:

Михаела Кирчева

Tour Manager at @natureadventuresbg, Event Planner, Freelance Copywriter and Blogger

More Posts - Website

Follow Me:
FacebookLinkedInYouTube

Сподели

One Reply to “Има ли вятър – време е за уиндсърф!”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *