В КАТЕГОРИЯ | ПРЕЖИВЯНО

Късче от рая на 140 км от Пловдив – Маджарово

Публикувано на 02 август 2012 от Родопски хроники

DSC05516Една страхотна статия от Ласка Ненова за красотите на Източните Родопи и нейното приключение в Маджарово.

Кратък урок по география

Маджарово
В Уикипедия пише, че това е следващият  най-малък град след Мелник. Това и аз не го знаех. Градът, такъв е от 1974 година, е в почти

непосредствена близост до река Арда. Носи името на тракийския войвода Димитър Маджаров. Както пак пише в Уики-то дори има нос в Антарктика, който е кръстен на Маджарово. Брей….

Да си дойдем на думата

Това не е от тези постове за кратките неделни пътешествия, защото Маджарово и околността около него си заслужават, и изискват едно по-дългосрочно наслаждение. Не използвам думичката наслаждение напразно, напротив – представете си малко късче от рая на земята – представихте ли си го?

Не? 

Добре, ранна сутрин, месец май. Сутрешната маранята се носи над планината и меандрите на река Арда. Лешояди и орли се реят в небето над вас. Слънцето леко гали лицето ви, а денят ви предизвиква да откривате съкровища. Всъщност ако  се загледате в краката си има вероятност да намерите и полускъпоценен камък (кварц, коралит, оникс, ахат, аметист или яспис)- все пак се намирате на дъното на изгаснал вулкан…  Прочетете цялото приключение ТУК

Родопски хроники

Родопски хроники е онлайн списание за статии, разкази и пътеписи, показващи вълнуващата страна на планината Родопи в България и Гърция.

More Posts - Website

Follow Me:
Facebook

Остави коментар

Advertise Here

Снимки на Източните Родопи в Flickr галерия

Виж всички снимки

Advertise Here

Приключения в Източните Родопи